Ortak Fiziksel Alanlardaki Davranış Kuralları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Ortak Fiziksel Alanlardaki Davranış Kuralları

Derslik/Seminer Salonu/Konferans Salonu Davranış Kuralları

Öğrencilerin, derslik/seminer salonu/konferans salonundaki davranış kurallarını bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir.

• Öğretim üyesi tarafından izin verilmedikçe, öğrenciler kendi arasında konuşmamalıdır.

• Cep telefonları ve diğer elektronik cihazları ders süresince kullanılmamalıdır.

• Derslik/seminer salonu/konferans salonuna girmeden önce lütfen telefonunuzu sessiz çağrıya alınmalıdır. izlere zarar verilmemelidir.

• Derslik/seminer salonu/konferans salonunda yer alan bilgisayarlarla ilgili;

 Bilgisayar imkânlarını ve ağını kişisel maddi veya diğer ticari çıkarlar doğrultusunda izinsiz kullanmamalıdır,

 Hangi amaçla olursa olsun bir dosyaya izinsiz girmemeli ve dosyanın izinsiz transferini gerçekleştirmemelidir,

 Telif hakkı yasalarını ihlal edecek şekilde bilgisayar imkânlarını ve kaynaklarını kullanmamalıdır.

• Derslik/seminer salonu/konferans salonunda yer alan oturma koltuğu, sıra, masa, projeksiyon ve oda perdeleri, tahta vb. araç ve gereçlere zarar verilmemelidir.

• Öğrencilerin dersliğe geç gelmesi veya derslikten erken ayrılması durumunda dersi en az bölecek şekilde hareket etmeleri gerekmektedir.

• Öğrenciler seminer salonu/konferans salonuna zamanından sonra gelme durumunda ya da ayrılma durumunda diğer bireyleri rahatsız etmeyecek şekilde hareket etmelidir.

• Dersle ilgisi olmayan materyallerle ilgilenilmemelidir: dersle ilgisi olmayan kitap okumak, cep telefon ile oyun oynamak ve sosyal medyayı kullanmak….vb.

• Öğrenciler soru sormadan veya yorum yapmadan önce öğretim elemanından izin almalıdır.

• Derslik/seminer salonu/konferans salonuna çöp atılmamalıdır.

• Derslik/seminer salonu/konferans salonuna yiyecek ve içecekle girilmesi uygun olan sınıflarda öğrenciler diğer öğrencileri rahatsız etmeyecek şekilde ve arkalarında çöp bırakmayacak şekilde davranmalıdır.

Tüm öğrenciler, derslik/seminer salonu/konferans salonu kullanımına yönelik davranış kurallarına uymak zorundadır.

Ortak Çalışma ve Dinleme Alanı ile Kantin Davranış Kuralları

• Öğrenciler ortak çalışma ve dinlenme alanlarında gürültüye neden olacak davranışlardan kaçınarak, sessiz olmaya özen göstermelidir.

• Öğrenciler cep telefonu görüşmelerini diğer bireyleri rahatsız etmeyecek şekilde yapmalıdır.

• Öğrenciler telefon, tablet, bilgisayar gibi araçları gürültüye sebep olamayacak şekilde kullanmalıdır.

• Bu alanda bulunan masa, sandalye, kitaplık gibi eşyalara zarar verilmemeli ve bir süre kullanılmak için alınan eşyalar tekrar yerine bırakılmalıdır.

• Tüm alanlar temiz ve özenli kullanılmalı, çöpler geri dönüşüm kutularına atılmalıdır.

• Öğrenciler kişisel eşyalarından şahsen sorumludur.

• Kitaplıklardaki bilgi kaynaklarının izinsiz olarak okul dışına çıkarılmamalıdır.

• Acil çıkış kapıları sadece gerekli durumlarda kullanılmalıdır.