Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Hakkında
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Dersi 1990-1997 yılları arasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Hemşirelik Önlisans 1997-2016 yılları arasında Samsun Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Lisans Programının uygulamalı mesleki dersleri arasında yer almıştır. Hemşirelik Bölümü bünyesinde 14.02.2014 tarihinde kurulan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı bir doktor öğretim üyesi bir bilim uzmanı öğretim görevlisi ve iki araştırma görevlisi olmak üzere üç öğretim elemanı ile eğitim-öğretime devam etmektedir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi hemşirelik müfredatında III.sınıf6.yarıyılda yer almaktadır. Ayrıca bölümümüz müfredatında yer alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği İntörn Uygulaması’ dersi de anabilim dalımız tarafından yürütülmektedir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı 2017 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalında bünyesinde lisansüstü Tezli Yüksek lisans programı yürütmektedir.
Anabilim Dalı Öğretim Elemanları
Doç. Dr. Esra TURAL BÜYÜK (ANABİLİM DALI BAŞKANI)
Öğr. Gör. Dr. Merve KOYUN
Arş. Gör. Dr. Hatice UZŞEN
Arş. Gör. Gizem Çakır (Madde 35 ile görevli)
Lisans ve Lisansüstü Öğrenci Sayısı
Lisans: 124 (Ortalama)
Yüksek Lisans: 5
Bilimsel Çalışma Alanları
Çocuk Sağlığı
Büyüme ve Gelişme
Çocuk Cerrahisi Hemşireliği
Yenidoğan Hemşireliği
Çocuk Hastalıkları Hemşireliği
Anabilim Dalı Eğitim Felsefesi ve Alt Yapısı
Anabilim dalımız bünyesinde öğrencilerimize verilen eğitim aile merkezli bakım çerçevesinde çocuk ve ailesinin sağlığını değerlendirme koruma geliştirme ve tedavi etmeyi içeren hemşirelik bakımını vermeyi hedeflemektedir. Bu amaçla güncel kaynaklarla zenginleştirilen bilgi farklı eğitim metodları (beyin fırtınası vaka tartışması rol play) ve destekleyici materyallerle (video uygulama maketleri vb.) verilmektedir.
Lisans ve lisansüstü derslerin uygulaması Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Çocuk Hastanesi ve Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin ilgili kliniklerinde bağlı sorumlu öğretim elemanları ve klinik rehber hemşireler eşliğinde gerçekleştirilmektedir.
Metin yazarı: Dr. Öğr. Üyesi Esra TURAL BÜYÜK
Metin oluşturulma tarihi: 25.06.2018