Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 16-17 Mart 2021 tarihleri arasında ‘‘Hemşirelikte Kariyer Geliştirme Sempozyumu’’ çevrimiçi olarak yapıldı. Sempozyum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu yaptı ve düzenleme kurulunda Arş. Gör. Alaattin Altın, Arş. Gör. Dilek Çelik Eren, Arş. Gör. Mesiya Aydın ve Arş. Gör. Güven Soner yer aldı. Hemşirelik bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sempozyumda lisansüstü eğitim olanakları, yeni atama sonrası süreç, özel hastanede hemşire olmak, profesyonel kimlik ve mesleki imaj ve iş arama becerileri ile ilgili sunumlar yapıldı. Sempozyuma 337 kişinin katılımı gerçekleşti ve başarı ile tamamlandı.
Sempozyumun birinci gününde OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu ve OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Murat Terzi tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Sempozyum başkanı Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu konuşmaları sırasında öğrencilere geleceğe dair öncelikle hayal kurmalarını ve bu hayale ulaşabilmelerinin isteklerinin gücü doğrultusunda olduğu, ne kadar çok isterlerse o kadar çok yaklaşabileceklerini söyleyerek, bu sempozyumla öğrencilerin kariyerlerine dair hayal kurmalarını hedeflediklerini söyledi. Ardından Prof. Dr. Murat Terzi açılış konuşmasında kariyer geliştirme sempozyumuyla öğrencilerin deneyimli kişilerden önemli katkılar sağlayacakları ve kendilerini motive edici bir öğrenim gerçekleştireceklerini söyledi ve sonra öğrencilerle eğitim-öğretim süreci, yaşanan sorunlar ve geleceğe dair yapılacak uygulamalar hakkında görüştü, karşılıklı soru-cevap yaparak öğrencilerin sürece dair yaşadıkları belirsizliğe cevap bulmalarını sağlamaya çalıştı.
Açılış Konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ ‘‘Hemşirelikte Lisansüstü Eğitim Olanakları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi ve sunumunda lisansüstü eğitime başvuru süreçlerinden, hemşirelik alanında mevcut lisansüstü programlarından, kendi kariyer geçmişinden ve mesleki deneyimlerinden bahsetti ve “lisansüstü eğitim okyanusta bir pusula gibidir. Doğru yolu bulmanızı sağlar” dedi ve hemşirelikte uzmanlık alanlarını tamamlandığını, bu nedenle artık hemşireler daha fazla oranda uzmanlık alanlarına uygun birimlerde çalıştırılmaya başlandığı dolayısıyla lisansüstü eğitimin hemşirelik alanında geçen yıllara göre çok daha fazla önem kazandığını” belirterek lisansüstü eğitime dikkat çekti. Ardından öğrencilerle soru-cevap yaparak konuşmasını bitirdi. Sempozyumun devamında ise OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Sayın Şebnem KAYAN ‘’Yeni atama sonrası süreç ‘Yeni atandım acaba şimdi ne olacak’’ sunumunu gerçekleştirdi ve sunumunda yeni atanan hemşireleri hastanede bekleyen süreci ile ilgili bilgilendirmeler yaptı ve biz OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan arkadaşlarla çok güzel bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz, biz burdayız, merak etmesinler dedi. Sempozyumun ikinci gününde “Özel hastanede hemşire olmak” başlığıyla LİV Hospital Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Sayın Deniz ATMACA sunumunu gerçekleştirildi ve sunumunda özel hastanelerin çalışma ortamı ve çalışma şartları ile ilgili bilgilendirme yaptı ve çalışmaya başlayan hemşirelerin birimlere göre yapılan oryantasyon programlarından bahsetti. Sempozyumun devamında Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Koordinatörü Sayın İlkay Mavili Yılmaz ‘‘Profesyonel kimlik ve mesleki imaj’’ konulu sunumu ile hemşirelikte profesyonellik ve mesleki imaj ile ilgili ilgili bilgilendirmeler yaptı. Sempozyumun birinci ve ikinci günü öğleden sonra, İŞKUR Samsun Meslek Danışmanı Çiğdem Çakır Beyhan, hemşirelik öğrencilerine beden dilinin doğru kullanılması, etkili telefon görüşmesinin püf noktaları, öz geçmiş hazırlama, iş görüşmesi konularını kapsayan, video ve interaktif uygulamalarla desteklenen Uygulamalı ve Sertifikalı İş Arama Becerileri Eğitimi gerçekleştirdi.