Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde Çalışan Uzman Hemşire Tarafından “Şizofrenide Psikososyal Beceri Eğitimi” Gerçekleştirildi

Yazar: omuhemsire | Tarih: 15 Ekim 2024

Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından 11 Ekim 2024 tarihinde Hemşire Dr. Halil İbrahim Bilkay konuk edildi. Bilkay, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersini alan 4. Sınıf öğrencilerine “Şizofrenide Psikososyal Beceri Atölyesi” temalı geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Belirtilen sunum içeriğinde öğrencilere; şizofreni tanısı almış bireylere psikososyal bakım hakkında teorik bilgiler verildi. Teorik bilgilerin ardından öğrencilerle şizofrenide psikososyal bakım uygulamaları yapıldı. Bilkay’ın sunumunun ardından ise Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları, konu ile ilgili açıklamalarda bulundular. Program, öğrencilerin sorularının ardından sona erdi.