“Portfolyo Uygulaması ve Deneyimlere Yönelik Eğitim” Başlıklı Eğitim Düzenlendi

Yazar: omuhemsire | Tarih: 18 Aralık 2023

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akreditasyon Kurulu Standart 5 Komisyonu tarafından 30.11.2023 tarihinde “Portfolyo Uygulaması ve Deneyimlere Yönelik Eğitim” başlıklı eğitim düzenlendi. Eğitime konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Dudu Karakaya katıldı. Portfolyo kullanımı ile ilgili deneyimlerini aktaran Dr. Karakaya portfolyo kullanımının kendi fakültelerinde de henüz çok yeni olduğunu ancak sürecin oldukça iyi işlediğini belirtti. Dr. Karakaya konuşmasında portfolyo kullanımının öğrencilerin yalnızca teorik ve klinik bilgisini değil sosyal ve bilimsel alanda da gelişim göstermelerine katkı sağlayacağını ifade etti. Portfolyo ile ilgili usul esaslarının oluşturulduğunu, bu sürece ilişkin tüm verilerin bölümün sitesinde yer aldığını söyledi. Ayrıca üniversitemizin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde de portfolyo kullanımına başlandığı için ileriki süreçlerde tekrar Ondokuz Mayıs Üniversitesi- Akdeniz Üniversitesi ortak deneyim paylaşımı yapmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Toplantıya Hemşirelik Bölümü tüm öğretim üyeleri katıldı ve eğitimden memnuniyet düzeyinin oldukça yüksek olduğu görüldü.