OMÜ Mezunu Uzman Hemşireler Öğrenci Hemşirelerle Tecrübelerini Paylaştı

Yazar: hemsirelik | Tarih: 11 Mart 2021

OMÜ Mezunu Uzman Hemşireler Öğrenci Hemşirelerle Tecrübelerini Paylaştı…

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Mezun Takip ve Değerlendirme Komisyonu’nun düzenlediği “III. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliği 10 Mart 2021 tarihinde online olarak gerçekleşti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunlarından Öğr. Gör. Merve Koyun ve Uzm. Hemşire Gonca Akbaş, öğrenci hemşirelerle buluştu. Öğrencilerin büyük ilgi ve katılım gösterdiği etkinlikte mezun hemşireler, eğitim ve meslek hayatları boyunca edindikleri tecrübe ve kazanımları paylaşarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

“III. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ, mezun olacak öğrenci hemşirelerden üniversite eğitimleri süresince edindikleri bilgileri, mesleki yaşamlarına ve bakım verdikleri bireylere en iyi şekilde yansıtmalarını istedi. Bunun yanı sıra aldıkları eğitime ve kendilerine güvenmelerini, mezun olduklarında çalıştıkları kurumlarda takım liderleri, grup liderleri ve OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünün iyi birer temsilcisi olmalarının önemini belirtti. Mezunlar sistemine kaydolmanın öneminden de bahseden Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ “Biz mezun olduktan sonra da sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Tıpkı bugün davet ettiğimiz meslektaşlarımız gibi mezun olduğunuzda sizler için de sizden sonra mezun olacak arkadaşlarınıza başarılarınızı anlatabileceğiniz bir ortam yaratmak istiyoruz. Dolayısıyla mezunlar sistemine kaydolmanız hem birbirimizden haberdar olmamız, birbirimizi takip etmemiz hem de sizlerin bir anlamda öğrencilikten kopmamanız anlamına geliyor.” dedi.

OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Merve KOYUN; eğitim hayatını, Erasmus kapsamında gittiği Finlandiya’daki eğitim deneyimlerini, mesleki yaşamını ve çalışma sürecini görseller eşliğinde öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere uygulamalarda öğrenmeye istekli olmaları, mesleğe katkı sağlamaları ve yaptıkları işin en iyisini yapmaları konusunda önerilerde bulundu. “Özellikle klinik uygulamalarımda hocalarım sayesinde ve bakım verdiğim bireylere yardımım dokunduğunu gördüğümde “Evet Merve. Sen bunu yapmalısın, elinden gelenin en iyisini yapmalısın diyerek hemşireliğe gerçekten gönül verdim” şeklinde konuştu. Moderatör Cansev Bal’ın yönelttiği iyi ki, keşke ve öneririm anahtar sözcüklerini Öğr. Gör. Merve Koyun; “İyi ki çocuk hemşiresiyim; keşke öğrenciyken Erasmus’la gittiğim Finlandiya’da bir dönem daha kalsaydım; sizlere önerim üniversite yaşamınızda sosyal hayatınızı değerlendirmeniz ve mezun olduğunuzda birebir bakım verilen yoğun bakım ya da acil servislerde çalışmanız” şeklinde yanıtladı.

Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Birim Sorumlusu olarak görev yapan Uzm. Hemşire Gonca Akbaş da öğrencilik yıllarındaki anılarını ve öğretim elemanlarının katkılarını anlattı. Üniversite yıllarında öğrenci temsilcisi olduğunu belirten Uzm. Hemşire Gonca Akbaş, öğrencilik sürecinde aktif olmanın mesleki ilerlemesinde yarar sağladığını belirterek öğrencilere sosyal anlamda da kendilerini geliştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Öğrencilik yıllarında öğretim elemanlarının destekleriyle ilk defa bir kongreye katıldığını ve bu tecrübelerin mesleki yaşamına çok fazla yarar sağladığını belirtti. Uzm. Hemşire Gonca Akbaş iyi ki, keşke ve öneririm anahtar sözcüklerini ise “İyi ki cerrahi hemşiresiyim, keşke üniversitede daha da sosyal olabilseydim ve öğrencilere hayallerinin peşinden koşmalarını öneririm” şeklinde yanıtladı.

Konuşmacılar, sunumlarının ardından öğrenci hemşirelerin sorularını yanıtladı. “III. Öğrenci–Mezun Buluşması” etkinliği Öğr. Gör. Merve KOYUN ve Uzm. Hemşire Gonca Akbaş’a teşekkür belgelerinin sunulmasının ardından sona erdi.