Yazar: omuhemsire | Tarih: 26 Haziran 2024

Hemşirelikte Yönetim Dersi 3. Sınıf Öğrencileri OMÜ SUVAM Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü Ekibiyle Buluştu 2023-2024 Eğitim-öğretim yılı bahar dönemi Hemşirelikte Yönetim Dersi öğrencileri 07.06.2024 tarihinde OMÜ SUVAM Mavi Salonda yapılan etkinlikle OMÜ SUVAM Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ekibiyle buluştu. Toplantıya Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Necla YILDIRIM, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları Yeşim ATEŞ, Tuncay ÇOBAN ve Reyhan Dönertaş ile eğitim hemşiresi Pınar ÇELEBİ katıldı. Öğrenciler Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Necla YILDIRIM’a hastanenin hemşirelik hizmetleri yönetimi ile ilgili merak ettikleri soruları sordular. Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Necla YILDIRIM, hemşirelik hizmetleri yönetiminin yapısı işleyişi, insan kaynakları yönetimi, hemşire işe alım süreci, hemşireleri işte tutma, kariyer gelişimi, performans değerlendirme ve hemşirelerin motivasyonun sağlanmasına yönelik işleyişteki uygulamalar hakkında öğrencilerle bilgi paylaşımında bulundu. Hemşirelik öğrencileri ise Hemşirelikte Yönetim dersi klinik uygulama sürecinde yaşadıkları deneyimlerini ve uygulamaya ilişkin memnuniyetleri ve uygulamaların daha iyi olmasına yönelik istek ve önerilerini paylaştılar. Daha sonra dersin sorumlu öğretim elemanları Doç. Dr. Nihal ÜNALDI BAYDIN ve Doç.Dr. Gülcan TAŞKIRAN ESKİCİ, dersin teorisi ile klinik uygulamanın buluşturulması açısından hastanenin hemşirelik hizmetleri yönetimi tepe yöneticisi ile hemşirelik öğrencilerinin tanışmalarının önemli olduğunu ifade ettiler. Ardından öğrencilerin klinik uygulamaya çıkmadan önce enfeksiyon kontrol önlemlerinin geliştirilmesine ilişkin yapılabileceklere yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Dersin sorumlu öğretim elemanları son olarak öğrencilere tanışma fırsatı sağladıkları ve öğrencilerle bir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundukları için Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ekibine teşekkür ettiler. Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.