Hemşirelik öğrencilerinden kurum evi çalışanlarına yönelik eğitim

Yazar: hemsirelik | Tarih: 10 Aralık 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri “Halk Sağlığı Hemşireliği” dersi özelinde uygulama yaptıkları Huzurevin de kurum çalışanlarına yönelik, Doç. Dr. Birsen ALTAY ve Arş Gör. Nevra KARACA BIÇAKÇI’nın danışmalığında hizmet içi eğitimler verdiler.

Kurum çalışanlarına yönelik bilgilendirme ve farkındalık artırma temelli olan eğitim kapsamında; Bilinçli hastada rutin ağız bakımı, Bilinci kapalı hastada özel ağız bakımı, Saç bakımı, Yatağa bağımlı hastada vücut banyosu, Genital bakım, Diyabetli hastalarda diyabetik ayak bakımı ve Basınç ülserleri bakımı konuları yer aldı.

Bilgi ve becerilerini eğitim çalışmalarıyla sergileyen Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri, yaşlı bireylere ve hastalara bakım verilirken mahremiyetin korunması gerektiğini vurguladılar.

Eğitim programı, kurum yönetimi ve çalışanları tarafından beğeni ile karşılanırken, çalışanlar ilerleyen günlerde farklı konularda yeni eğitimlerin düzenlenmesi talebinde bulundular.