Farkında ol, farklı ol...

Yazar: hemsirelik | Tarih: 14 Mayıs 2022

“Görme Engeli Olan Bireylerin Sağlık Bakım Gereksinimlerini Anlama Sempozyumu” gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Çalışması dersinde, engelliler haftası kapsamında 10 Mayıs 2022 tarihinde “Farkında ol, farklı ol” sloganı ile “Görme Engeli Olan Bireylerin Sağlık Bakım Gereksinimlerini Anlama Sempozyumu”nu yüz yüze gerçekleştirdi. Sempozyum Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenay ARLI’nın açılış konuşması ile başladı. OMÜ Engelli Öğrenci Birimi çalışanları Sayın Tayfur ARSLAN ve Sayın Ömer ÜNAL görme engeli olan bireylerin toplumda yaşadıkları sorunları öğrencilerimize anlattı. Doç. Dr. Afitap ÖZDELİKARA ise katılımcılara, görme engeli olan bireylerin sağlık sisteminde karşılaştıkları sorunları ve bakım gereksinimlerini görme engeli olan bir bireyin dilinden bir günlük hastane deneyimini hikayeleştirerek aktardı. Sempozyuma, Öğr. Gör Cansev BAL görme engelli bireylere yönelik inovatif örneklerle, Arş. Gör. Kübra GÜLIRMAK ise bu konuda pozitif psikoterapinin önemine yönelik katkı sağladı. Sempozyumda sağlık ile ilgili farklı bölümlerde okuyan öğrencilerde görme engeli olan bireylerin sağlık bakım gereksinimlerini anlama konusunda farkındalık yaratmak amaçlandı. Sempozyum kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK “Toplumda Görme Engelli Bir Birey Olmak Üzerine: Yaratıcı Drama ve Empati Atölyesi”ni gerçekleştirdi. Sempozyuma sağlık ile ilgili farklı bölümlerden (hemşirelik bölümü, sosyal hizmetler bölümü, dil ve konuşma terapisi bölümü) 174 öğrenci katıldı. Sempozyum teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.