8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “Benim Adım Güldünya” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Yazar: hemsirelik | Tarih: 17 Mart 2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında HEM 436 Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn Uygulaması dersinde “Benim Adım Güldünya” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarının işbirliği ile 10 Mart 2022 tarihinde fakültemiz seminer salonunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn öğrencileri ile atölyeyi Dr. Öğretim Üyesi Oya SEVCAN ORAK yönetti. Yaklaşık iki saat süren atölye çalışmasında öğrenciler ve öğretim elemanları, her biri farklı öyküleri barındıran drama çalışmaları, müzik dinletisi ve Güldünya’ya yazılan mektupların okunması gibi farklı etkinliklere katıldı. Atölye çalışması intörn öğrencilerin her birinin Güldünya’nın ağzından mektuplar yazması ile son buldu. Öğrenciler bu çalışmanın kadına yönelik şiddete ve bunu etkileyen faktörlere ilişkin bilgilerinin ve farkındalıklarının arttırdığını dile getirdi. Atölye çalışması Öğrenciler, Dr. Öğr.Üye.Oya Sevcan ORAK ve Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanlarının birbirlerine teşekkür konuşmaları ve alkışlarla sona erdi.