“YEŞİLAY HAFTASI” Farkındalık Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Yeşilay Samsun Şubesi’nin katkılarıyla 4 Mart 2024 Pazartesi günü, Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması Dersi alan öğrencilere yönelik “Yeşilay Haftası” farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Eğitim “Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması” dersi kapsamında, dersin sorumlu öğretim üyeleri Prof. Dr. İlknur Aydın Avci, Doç. Dr. Birsen Altay, Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, Arş. Gör. Dr. Dilek Çelik Eren ve Arş. Gör. Dr. Mesiya Aydın, Arş. Gör. Dr. Güven SONER ve Arş. Gör. Dr. Emel GÜVEN tarafından organize edildi. Eğitim Türkiye Yeşilay Samsun Şube Müdürü Emre GÜNEŞ’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Eğitimin açılış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Figen ÇAVUŞOĞLU, eğitimi ise Yeşilay Samsun Şube Müdürü Emre GÜNEŞ gerçekleştirdi. Farkındalık eğitimini veren Emre GÜNEŞ, sunumunda; Yeşilay’a neden ihtiyaç duyulduğunu, nasıl kurulduğunu, amacını, faaliyetlerini ve Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesini anlattı. Ayrıca bu kapsamda üniversitemizdeki Genç Yeşilay Öğrenci topluluğu temsilcisi öğrenciler de tüm faaliyetlerini anlatarak faaliyetlere gönüllü katılım için tüm öğrencileri davet etti. Farkındalık Etkinliği sonrası Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması öğrencileri Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü’nde yer alan Fakültelerin kantinlerinde ve kampüste yer alan Yaşam Merkezi’nde Genç Yeşilay Öğrenci Topluluğu ile birlikte yaşam merkezinde bulunan öğrencilere yönelik farkındalık eğitimi etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında kantinlerde stantlar kuran Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması öğrencileri, stantlarda öğrencilere bağımlılık, bağımlılığın zararları ve çözüm önerileri ile Yeşilay-YEDAM hakkında bilgi verdi. Ayrıca etkinliğin kalıcılığı ve yaygın etkisinin artması için konuya ilişkin el broşürleri dağıtıldı.