Orman Yangınları Önlenebilir! Geleceği Nefessiz Bırakmayalım

Yazar: hemsirelik | Tarih: 23 Mayıs 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Toplumsal Duyarlılık Çalışması Dersi kapsamında Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen Atasayar, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Arş. Gör. Dr. Hatice Uzşen, Dr. Öğr. Üye. Özge Öz Yıldırım, Öğr. Gör. Cansev Bal, Dr. Öğr. Üye. Özge İşeri danışmanlığında, 4. Sınıf öğrencilerinden İlayda Karaismailoğlu, Yağmur Kuytak, Zeynep Erciyes, Gökhan Şahin, Doğan Şahin tarafından 29.04.2022 tarihinde ’Orman Yangınlarına Yönelik Farkındalık Oluşturma Eğitimi’ gerçekleştirildi. Eğitim Samsun ili Canik ilçesine bağlı Gürgenyatak köyü sakinlerinden 22 kişinin katılımı ile tamamlandı. Öğrenciler katılımcılara orman yangınlarını önleme yöntemleri, orman yangını fark edildiğinde yapılması gerekenler ve ormanların ülkemiz için önemi konularında sunum yaptı. Eğitim sonunda öğrenciler tarafından uygulanan son test ile katılımcıların orman yangınlarını önlemeye yönelik farkındalıklarının arttığı anlaşıldı. Katılımcılara broşür dağıtılmasının ardından program sona erdi.