V. Klinik Rehber Hemşire Eğitimi

Yazar: hemsirelik | Tarih: 16 Mart 2022

17-18 Mart 2022 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün ev sahipliği ile OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın başkanlığında “V. Klinik Rehber Hemşire Eğitim” programı çevrim içi ortamda gerçekleşecektir. Programa, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün ve klinik rehberlerinin de katılımıyla, klinik rehber hemşire eğitiminin üniversiteler arası bir yelpazede gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Eğitimin ilk günü, Prof. Dr. Özen Kulakaç’ın “Hemşirelik Eğitiminde Klinik Rehberlik, Tanımı, Rehberin Özellikleri, Rol ve Sorumlulukları” ve “Patricia Benner’ın Acemilikten Ustalığa Hemşirelik Teorisi Çerçevesinde Öğrenci Hemşireler için Hemşire Rehberliğinin Önemi” adlı sunumları ile başlayacak olup; Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Seval Ağaçdiken Alkan’ın “Farklı Öğrenme Stilleri ve Klinik Öğrenme Deneyimine Etkisi”, Dr. Öğr. Üyesi Serap Güleç’in “Uygulamada Etkili Geri Bildirim Verme”, Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Taşkıran Eskici’nin “Olumlu Öğrenme Çevresinin Oluşturulması ve Klinik Rehber Hemşirenin Rolü” ile devam edecektir. Birinci gün programı Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu’nun “Klinik Büyüme ve Gelişme Aracı Olarak Reflekşın (Yansıtma)” sunumlarıyla sona erecektir. Eğitimin ikinci gününde ise Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri’nin “Öğrencinin Bilgisini Uygulamaya Aktarmasına Yardım Etme Sürecinin Planlanması”, Dr. Öğr. Üyesi Nihal Ünaldı Baydın’ın “Ekip Çalışması, Liderlik Ve Klinik Öğretim”, Dr. Öğr. Üyesi Esra Tural Büyük’ün “Bölümün Klinik Uygulama Hedefleri, Kayıt ve Dokümanları”, Doç.Dr. Şenay Arlı’nın “ Uygulamanın Değerlendirilmesi; Bilgi, Beceri ve Tutumlarda Gelişmeyi İzleme, Başarıyı Sürekli Değerlendirme”, Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Baltacı’nın “Değerlendirmenin Dokümantasyonu, Zorluklar ve Çözüm Önerileri”, Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan Orak’ın “Rehberlikte İletişim ve Öğrenciyi Destekleme Stratejileri Dinleme, Güven ve İlişki Geliştirme” sunumları yer alacaktır. Klinik Rehber Hemşire Eğitim programı, katılımcıların programı değerlendirmesi ile sona erecek ve eğitim programını tamamlayan katılımcılara beş yıl geçerliliği bulunan katılım belgesi verilecektir. Ağırlamaktan mutluluk duyacağımız tüm klinisyen hemşirelerimizi “V. Klinik Rehber Hemşire Eğitim” programına katılmaya içtenlikle davet ediyoruz.

Düzenleme Kurulu Adına Prof. Dr. Özen KULAKAÇ

V. Klinik Rehber Hemşire Eğitim Programı