Toplumsal Duyarlılık Çalışması Projesi: “Siz De Bir Sokak Hayvanı Koruyucusu Olun”

Yazar: hemsirelik | Tarih: 6 Haziran 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Kamil Duman, Özlem Dervişoğlu, Zeynep Özcan, Duygu Şahin, Fatma Nur Ceylan Toplumsal Duyarlılık Çalışması Dersi kapsamında Dr.Öğr.Üyesi Özge İşeri, Öğr. Gör. Cansev Bal, Dr.Öğr.Üyesi Özge Öz Yıldırım, Arş.Gör.Dr. Hatice Uzşen, Öğr.Gör.Dr. Ayşe Metin, Öğr.Gör.Dr. Belgin Şen Atasayar danışmanlığında “Siz de Bir Sokak Hayvanı Koruyucusu Olun” Projesi ile anaokulu öğrencilerinin sokak hayvanlarını tanıması ve sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal farkındalık projesi gerçekleştirmişlerdir. Proje kapsamında, düzenlenen faaliyetlerden ilkinde bu konuya yönelik olarak Çarşamba Değirmenbaşı Anaokulu’ nda öğrenim gören 5-6 yaş grubu çocuklara sokak hayvanlarının tanıtımı, hayvanlara yönelik duygular ve şefkati tanılama, sokak hayvanlarının barınma ve beslenmesindeki doğru yöntemler, hastalığı olan sokak hayvanlarını fark etmek konulu eğitimler yapılmıştır. Verilen eğitimlerde aktif eğitim yöntemlerini kullanan öğrenciler yapılan etkinliklerini ön test ve son test ile değerlendirmiştir. Eğitim verilen anasınıfı öğrencileri projenin adına “Siz De Bir Sokak Hayvanı Koruyucusu Olun” adını vermiştir. Projenin ikinci aşamasında ise İzmir Türk Hemşireler Derneği Şubesi Toplumsal Duyarlılık Öğrenci Projeleri Yarışması’na başvurulmuş ve yapılan bilimsel kurul değerlendirmesi sonucunda proje üçüncülük ödülü almaya hak kazanmıştır.