Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Elemanları Tarafından “Psikososyal Bakım Becerileri Geliştirme Atölyeleri” Yapıldı

Yazar: omuhemsire | Tarih: 15 Ekim 2024

Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersi kapsamında 10 Ekim 2024 tarihinde Doç. Dr. Serap Güleç Keskin’in “Sanat Terapisi Atölyesi”, Doç. Dr. Oya Sevcan Orak’ın “Projektif Bir Teknik: Resimlerin Dili Atölyesi” ve 25 Eylül 2024 tarihinde Arş. Gör. Dr. Elif Güzide Emirza’ nın “Problem Çözme Becerileri Geliştirme Atölyesi” gerçekleştirildi. Psikososyal bakım becerileri geliştirme atölyeleri kapsamında yapılan bu atölyelerle öğrencilere psikoterapötik destekli psikososyal bakım becerisi kazandırmak amaçlandı. Sanat terapisi tekniklerini kullanarak duygularını ifade etme, projektif tekniklerle resimleri analiz etme ve günlük hayatta ve hasta bakımında problem çözme becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim ve uygulamalar yapıldı. İnteraktif gerçekleşen atölyeler, öğrencilerin soruları ve katkılarının ardından sona erdi.