OMÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ OKUL-HASTANE İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYOR.

Yazar: hemsirelik | Tarih: 11 Ocak 2022

OMÜ SUVAM Eğitim Hemşireleri hastanedeki çalışanlara ve hastalara yönelik yaptıkları eğitim uygulamaları hakkında bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere öğrencilerle buluştu. Hemşirelikte Öğretim dersi kapsamında okul hastane işbirliğini arttırmak, hemşirelerle öğrencileri buluşturmak, bilgi ve deneyimlerinden faydalanmak amacıyla OMÜ SUVAM Eğitim Hemşiresi Pınar ÇELEBİ ve Erişkin Diyabet Eğitim Hemşiresi Gülay GÜLŞEN 06.01.2022 tarihinde hastanedeki eğitim uygulamaları hakkında hazırladıkları sunumlarla öğrencilere çeşitli paylaşımlarda bulundular. Dersin öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Esra TURAL BÜYÜK ve Dr. Öğr. Üyesi Nihal ÜNALDI BAYDIN tarafından klinik alandaki eğitim hemşirelerinin deneyimlerinin öğrencilerimize aktarılmasının öğrencilerin okulda edindikleri bilgileri somutlaştırmak ve klinik alanı daha iyi tanımak adına önemli olduğunu dile getirdiler. Eğitim hemşireleri hastanelerde hasta/sağlıklı bireylere uyguladıkları eğitim uygulamalarının ve programların hasta bakım kalitesi ve hasta memnuniyetinin artması, hasta güvenliğinin sağlanması açısından önemli olduğunu ifade ettiler. Ayrıca bu eğitim programlarının işe yeni başlayan hemşirelerin kuruma uyumlarının sağlanması, tıbbi hataların önlenmesi, çalışan güvenliğinin sağlanması, kalite uygulamalarının sürdürülmesi, gelişen sağlık teknolojisine ve yeniliklere uyum sağlanması, kariyer planlama, çalışan memnuniyetinin artması ve motivasyonun sağlanması yönünde katkı sağladığını vurguladılar. OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ ise, öğrencilerin hemşirelerin eğitimci rolleri hakkında bilgi sahibi olmalarının ve farkındalıklarının artırılmasının öğrencilerin klinik alana uyumlarında yarar sağlayacağını belirtirken okul-hastane işbirliğini artıracak bu tarz etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Eğitim hemşirelerinin sunumları sonrası Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ, eğitim hemşiresi Pınar ÇELEBİ ve diyabet eğitim hemşiresi Gülay GÜLŞEN’e değerli katkılarından dolayı teşekkür ederek belgelerini takdim etti.