ÇOK KÖPÜK İYİ TEMİZLİK DEĞİLDİR! TEHLİKENİN FARKINDA OLUN

Yazar: hemsirelik | Tarih: 27 Mayıs 2022

“Evdeki Tehlikeli Kimyasal Madde Kullanımına İlişkin Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Toplumsal Duyarlılık Çalışması Dersinde, Öğr. Gör. Dr. Ayşe Metin, Öğr. Gör. Dr. Belgin Şen Atasayar, Dr. Öğr. Üyesi Özge İşeri, Öğr. Gör. Cansev Bal, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım ve Araş. Gör. Dr. Hatice Uzşen danışmanlığında, 4. Sınıf öğrencilerinden Merve Küçükmustafa, Elif Boz, Işıl Sağlam ve İlayda Bayçelebi tarafından 29.04.2022 tarihinde “Çok Köpük İyi Temizlik Değildir! Tehlikenin Farkında Olun” sloganı ile “Evde Kimyasal Ürün Kullanımına İlişkin Farkındalık Eğitimi” İlkadım Halk Eğitim Merkezinde yüz yüze gerçekleştirdi. Öğrenciler halk eğitim merkezinde eğitim gören 46 katılımcıya kimyasal ürünlerin tehlike sembolleri, kimyasal ürünlerin doğru kullanımları, zehirlenmelerde acil durum yönetimi konularında sunum yaptı. Eğitim sonunda öğrencilerimizin geliştirdiği ve aynı zamanda “V. Hemşireliği Geliştirme Sempozyumu”nda 3.’lük ödülü alan ışıklı materyal aracılığıyla katılımcılara kimyasal madde ve tehlike sembollerini eşleştirme denemeleri yaptırıldı. Yoğun ilgi gören eğitimin sonunda yapılan son test ile katılımcıların farkındalıklarının artırıldığı anlaşıldı. Eğitim kalıcılığının artırılması amacıyla katılımcılara broşür dağıtılarak program tamamlandı.