OMÜ SUVAM Hastanesi Kalite Direktörü, Kalite ve Hasta Güvenliği Uygulamaları Hakkında Bilgi Paylaşımında Bulunmak Üzere Öğrenci Hemşirelerle Buluştu

Yazar: omuhemsire | Tarih: 27 Mart 2024

Hemşirelikte Yönetim dersi kapsamında OMÜ SUVAM Hastanesi Kalite Direktörü Figen Bakan, 22.3.2024 tarihinde hastanedeki kalite yönetim ve hasta güvenliği uygulamaları hakkında hazırladığı bir sunum ile öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Kalite direktörü Figen BAKAN, Sağlık Bakanlığı’nın sağlıkta kalite standartları, hasta kimliği doğrulama, hasta düşmelerinin önlenmesi, istenmeyen olay bildirim sistemi gibi hasta güvenliği uygulamaları hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Sunum sonunda öğrenciler tarafından Kalite Direktörüne kalite uygulamaları ve hasta güvenliği konularında merak ettikleri sorular soruldu. Dersin öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal ÜNALDI BAYDIN, hasta güvenliği kavramının sağlık alanında önemle üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu vurgularken hemşirelik öğrencilerinin hastanelerde gerçekleştirilen kalite uygulamalarının benimsenmesinin ve uygulanması boyutunda, klinik uygulamalar esnasında hasta güvenliği ve kalite uygulamalarına yönelik bilgi sahibi olmalarının ve farkındalıklarının artırılmasının gerek nitelikli hizmet gerekse öğrencilerin klinik alana uyumları açısından yarar sağlayacağını ifade etti. Sunum sonunda Dr. Öğr. Üyesi Nihal ÜNALDI BAYDIN, OMÜ SUVAM Hastanesi Kalite Direktörü Figen BAKAN’a yapmış olduğu sunumlarından ötürü teşekkür belgesi takdim ederek dersi sonlandırdı.