İntörn Hemşireler COVID-19’da Enfeksiyon Kontrolü'nü Konuştu

İç Hastalıkları Hemşireliği A.D tarafından yürütülen intörnlük dersi kapsamında 10 Mart 2021 tarihinde “COVID-19 Rehberi: COVID-19’da Enfeksiyon Kontrolü” başlıklı konu ele alınmıştır. Konu ile ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaşması için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi’nde görev yapan Uzman Hemşire Özlem Cılız, Dr. Öğr. Üyesi Kübra Yeni tarafından derse konuk edilmiştir.

Pandeminin erken dönemlerinde sağlık personelinin kişisel koruyucu ekipmanlara ilişkin bilgi eksikliğinin yayınlanan rehberler ve araştırmaların desteği ile tamamlandığını ve bu süreçte yaşadıklarını aktarmıştır. Ayrıca öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan hemşire Özlem Cılız’a dersimize vermiş olduğu katkıdan dolayı çok teşekkür ederiz.