İlkokul Öğrencilerinin İklim Davranışları Farkındalığını Arttıran Proje: Çevreyi Koruyan Kahramanlar Eğitim Programı

Yazar: hemsirelik | Tarih: 20 Haziran 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerinden Ulaş Gerçek, Beytullah Ay, Şule Yılmaz , Medine Kılıç, Özkan Doğan yürütücülüğünde ve öğretim elemanları Dr. Öğr. Üye. Özge ÖZ YILDIRIM, Öğr. Gör. Dilek ÇELİK EREN, Araş. Gör. Dr. Hatice UZŞEN, Dr.Öğr. Üye. Özge İŞERİ, Öğr. Gör. Dr. Merve KOYUN, Öğr. Gör. Dr. Cansev BAL danışmanlığında “İlkokul Öğrencilerine Verilen Çevreyi Koruyan Kahramanlar Eğitim Programının Değerlendirilmei” projesi başarı ile tamamlanmıştır.

Öğrenciler projelerini OMÜ Vakıf Koleji 4. Sınıf öğrencileri ile ÇEKOKA adını verdikleri programı yürütmüşlerdir. Proje kapsamında ÇEKOKA eğitim programı ve sonrasında gerçekleşen geri dönüşüm sergisi, çevre ve iklim değişikliği deyince aklına ne geliyor konulu resim çalışması, doğayı koruyacağıma söz veriyorum etkinliği, ağaç dikimi ve tohumlu kurşun kalem kullanma etkinlikleri ile interaktif bir şekilde projeyi sürdürmüşlerdir. Program öncesi ve sonrasında katılımcılara uygulanan testler ile ÇEKOKA eğitim programı değerlendirilmiş ve programın etkinliği ortaya koyulmuştur.