"Hemşirelikte Müziğin Terapötik Kullanımı" Etkinliği Gerçekleşti…

Yazar: hemsirelik | Tarih: 11 Ocak 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından düzenlenen ‘‘Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinliklerinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemindeki son etkinliği online olarak gerçekleşti. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK’ın moderatörlüğünü yaptığı Doç. Dr. Hacer GÖK UĞUR, Psikolog Ayla KARACA ve Araştırmacı Necdet TURHAN’ın konuşmacı olarak yer aldığı, “Hemşirelikte Müziğin Terapötik Kullanımı’ konulu söyleşi, 7 Ocak 2022 tarihinde saat 13.00’da online olarak 146 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Söyleşi Psikolog Ayla KARACA’nın bendir ve Araştırmacı Necdet TURHAN’ın ud dinletisi ile başladı. Doç.Dr. Hacer GÖK UĞUR yaptığı sunumda müziğin bir hemşirelik girişimi olarak kabul gördüğünü belirterek müziğin duygu, davranış ve insan fizyolojisi üzerindeki olumlu değişimlere ulaşmada yardımcı olduğuna, ruhun derinliklerini etkileyerek bireye huzur ve rahatlık verdiğine vurgu yaptı. Program sonunda pentatonik müzik dinletisi ile dinleyiciler rahatlatıldı. Farklı üniversitelerden öğretim üyeleri ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin de ilgi gösterdiği etkinlik konuşmacıların katılımcıların sorularını cevaplanması ile sona erdi.