Hemşirelik Öğrencileri Sesli Betimleme Yöntemini Öğrendi

Yazar: hemsirelik | Tarih: 13 Mayıs 2022

Hemşirelik Öğrencileri Sesli Betimleme Yöntemini Öğrendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilen Engelli Dostu Hemşirelik Eğitimi Programı (EDHEP) kapsamında Sesli Betimleme Derneği’nden Sesli Betimleme Koordinatörü Emine KOLİVAR hemşirelik öğrencileri ile bir araya geldi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Halk Sağlığı Hemşireliği İntörn Uygulaması dersine Arş. Gör. Güven SONER’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak konuk olan Kolivar, hemşirelik öğrencilerine “Sağlık alanında sesli betimleme” konulu bir eğitim verdi.

Kolivar eğitiminde; sesli betimleme yönteminin tanımından, görme engelli bireyler için öneminden ve bu yöntemin günümüzdeki kullanım alanlarından bahsetti. Sesli Betimleme Derneği’nin yaptığı çalışmalara da değinilen eğitimde sesli betimlemenin sağlık alanında görme engelli bireyler için nasıl kullanılabileceğine ilişkin uygulamalar da gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı afişlerinin ve broşürlerinin öğrencilerle birlikte sesli betimleme yöntemi ile dönüştürüldüğü eğitim öğrencilerin sorularıyla son buldu.