"Hemşirelik mesleğinin geleceği: Robot hemşireler" Etkinliği Gerçekleşti

Yazar: hemsirelik | Tarih: 24 Mart 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komisyonu tarafından düzenlenen ‘‘Olmak Üzerine Konuşmalar’’ etkinlikleri pandemi sürecinde online olarak devam ediyor. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar döneminin ilk etkinliğine, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları İş Birliği Koordinatörü Öğretim Görevlisi Emel GÜMÜŞ konuşmacı olarak katıldı.

Emel GÜMÜŞ’ün “Hemşirelik Mesleğinin Geleceği: Robot Hemşireler” konulu söyleşisi 24.03.2021 tarihinde saat 13.00’de 241 katılımcı ile online olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gülcan TAŞKIRAN’ın yürüttüğü etkinlikte, hemşirelik mesleğinin geleceğinde yapay zeka teknolojisine yer verildi. Dünya’da ve ülkemizde sağlık alanında kullanılan robot örnekleri sunularak, hemşirelik mesleğinde robot hemşirelerin kullanımıyla hemşirelik bakımında nelerin değişeceği, hemşirelik becerilerinin ne yönde farklılaşacağı tartışıldı. Söyleşiye çoğunluğunu üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri olmak üzere farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve öğrenci, kliniklerde görev yapan birçok hemşire katılım sağladı. Katılımcıların yoğun ilgisinin olduğu etkinlik tüm soruların cevaplanması ile sona erdi.

Emel Gümüş'ün yaptığı sunuma erişmek için tıklayınız.