Yazar: hemsirelik | Tarih: 20 Haziran 2023

Hemşirelik Bölümü Son Sınıf Öğrencilerinde Sürdürülebilir Tüketim Davranışları Farkındalığı Oluşturmada Econurse Programının Etkinliğinin Değerlendirilmesi Projesi Gerçekleştirildi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencileri Semanur Temiz, Yağmur Tuğçe Yıldırım, Dilek Bek, emine Merve Zeybekoğulları, Aida Alieva yürütücülüğünde ve öğretim elemanları Dr. Öğr. Üye. Özge ÖZ YILDIRIM, Öğr. Gör. Dilek ÇELİK EREN, Araş. Gör. Dr. Hatice UZŞEN, Dr.Öğr. Üye. Özge İŞERİ, Öğr. Gör. Dr. Merve KOYUN, Öğr. Gör. Dr. Cansev BAL danışmanlığında “Hemşirelik Bölümü Son Sınıf Öğrencilerinde Sürdürülebilir Tüketim Davranışları Farkındalığı Oluşturmada Econurse Programının Etkinliğinin Değerlendirilmesi Projesi” tamamlandı. Proje kapsamında Prof.Dr. Yüksek Ardalı, Doç.Dr.Murat Burucuoğlu, Arş.Gör. Bilge Aydıner ve Batuhan Ateşli’nin konuşmacı olduğu Çevre Duyarlılığı, Tasarruf Bilinci, Geri Dönüşüm ve Akılcı Satın Alma konularında bir günlük eğitim programı çevrimiçi olarak düzenlenmiştir. Etkinlik sonrasında tüketim davranışlarını azaltmaya yönelik farkındalık oluşturmak üzere hemşirelik bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımıyla takas şenliği geliştirilmiştir. Etkinlikte katılımcılar getirdikleri giysi, kitap, puzzle, telefon kılıfı, aksesuar vb gibi malzemelerinin etkinlikteki diğer malzemeler ile takasını gerçekleştirmişlerdir. Proje başlamadan önce katılımcılara öntest uygulanmış ve proje etkinlikleri tamamlandıktan sonra sontest uygulanmıştır. Proje sonunda hemşirelik bölümü öğrencilerine uygulanan Econurse programı sonrasında Sürdürülebilir Tüketim Davranışları Farkındalıklarının arttığı belirlenmiştir. Ayrıca bu çalışma 1. Uluslararası 21. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresinde sözel bildiri olarak sunmuşlar ve sözel bildiri 2.lik ödülünü almaya hak kazanmışlardır.