Hemşirelik Bölümü’nde “Toplumda Pandeminin İzleri” Konulu Söyleşi Gerçekleşti

Yazar: hemsirelik | Tarih: 2 Haziran 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Sosyal Etkinlik Komitesi tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu gerçekleştirildi. “Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinliği kapsamında ‘Toplumda Pandeminin İzleri” konulu söyleşi 31 Mayıs 2022 tarihinde saat 13:00’da yüz yüze gerçekleşti. Söyleşiye OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Meriç KIRMIZI konuk edildi. Dr. Öğr. Üyesi Meriç KIRMIZI, COVID- 19 pandemisinin yaşamın farklı alanlarına etkisinden bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Meriç KIRMIZI toplumsal yaşam alanlarının şehir yaşamından doğal yaşam alanlarına doğru değiştiğini, eğitim sistemindeki ani ve hızlı değişimleri, küresel ekonominin yoksullaştığını, kadınların bu süreçte sosyal rol ve sorumluluklarının arttığı belirtti. Söyleşide etkinliğe katılan öğretim elemanları da COVID- 19 pandemisinin kendi yaşamlarına olan etkileri ile ilgili deneyimlerinin paylaştı. Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ilgi gösterdiği etkinlik teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi.