Hemşirelik Bölümü VII. Öğrenci-Mezun Buluşmasını Gerçekleştirdi

Yazar: hemsirelik | Tarih: 19 Ekim 2023

Hemşirelik Bölümü VII. Öğrenci-Mezun Buluşmasını Gerçekleştirdi

Geleneksel olarak düzenlenen OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü “Öğrenci-Mezun Buluşması”nın yedincisi 13 Ekim 2023 Cuma günü Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.
Program, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ’nın açılış konuşmasıyla başladı ve ardından Mezun takip ve değerlendirme komisyonu başkanı Sayın Doç. Dr. Ruveyde AYDIN’nın konuşması ve sonrasında çok değerli mezunlarımızın deneyim paylaşımları devam etti. Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ OMÜ Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü mezunu olmanın ayrıcalıklı ve gurur verici olduğunu, mezunlara her zaman destek vermek için hazır olduklarını, kendisinin OMÜ mezunu olmadığını ancak 2006 yılından beri OMÜ’nde çalıştığını ve bu kurumun elemanı olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Mezun takip ve değerlendirme komisyonu başkanı Doç. Dr. Ruveyde AYDIN kendisinin de OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu olduğunu ve okulunda öğretim üyesi olarak hocaları, arkadaşları ve öğrencileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Komisyon olarak mezunların kuruma ve bölüme aidiyetini artırmak için iletişim ve etkileşim halinde olduklarını ve mezunların mezun değerlendirme anketini doldurmalarınının önemini belirtti.

Hemşirelik Bölümü 2002 mezunlarından OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümünde görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Figen ÇAVUŞOĞLU öğrencilikten meslek yaşamına olan süreci, eğitim hayatını, deneyimlerini, mesleki yaşamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini görseller eşliğinde paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu öğrencilere, istikrarlı, özgüvenli, kararlı, tutkulu ve heyecanlı, eğitime açık olmaları konusunda önerilerde bulundu.

Mezunlarımızdan Samsun Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Hemşire Aybike KÖSE ise, meslek yaşam sürecini anlatarak öğrencilere; bakım sürecinde insana değer vermenin, empati yapmanın ve vicdanlı olmanın önemini belirtti.

Mezunlarımızdan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi Sorumlu Hemşiresi Nurcihan ÖĞÜTEN, yanık ünitesini tanıttı ve bu ünitede hemşire olmayı anlattı.

Mezunlarımızdan Samsun Karayolları Genel Müdürlüğü Kurum Hemşiresi Merve ÖKSÜZ konuşmasında, kurum hemşiresi olarak İl Sağlık Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını, kurum hemşiresinin görevlerini ve hemşire olarak insanlara faydalı olmanın yaşattığı özgüven ve mutluluğun önemini belirtti.

Mezunlarımızdan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü iş yeri hemşiresi Hemşire Elif AYRIÇ işyeri hemşireliğinin öneminden, iş yeri hemşire olabilmek için gerekli sertifikalardan ve iş yeri hemşiresinin görevlerinden bahsetti.

Konuşmacı mezunlarımıza katılım belgeleri ve hediyeleri bölüm başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCİ tarafından verilirken, katılımcı mezunlarımıza belge ve hediyeleri bölüm öğretim üyeleri tarafından verildi.

Öğrenci-Mezun etkinliğine katılan mezunlarımızdan 1997 mezunu OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Nöroloji kliniği servis sorumlu hemşiresi Emine KÖKSAL’a Doç. Dr. Birsen ALTAY tarafından plaketinin sunulmasıyla program sona erdi.