HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN KÜLTÜR FESTİVALİ…

Yazar: hemsirelik | Tarih: 12 Mayıs 2022

Hemşirelik Bölümü Son sınıf öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Dersi Kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Özge ÖZ YILDIRIM, Arş. Gör. Dr. Hatice UZŞEN, Dr. Öğr. Üyesi Özge İŞERİ, Öğr. Gör. Cansev BAL, Öğr. Gör. Dr. Ayşe METİN, Öğr. Gör. Dr. Belgin ŞEN ATASAYAR danışmanlığında, Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Fatmanur BALAMUT, Derya FİDAN, Yasemin TOPKARA, Eylül TOR ve Rumeysa KOÇ tarafından “Çocuklara Soyut Kültürel Miraslarımızı Tanıtma Farkındalık Projesi”gerçekleştirildi. Proje, Halk Sağlığı ve Hemşirelik Öğrenci Topluluğu ile işbirliği içerisinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Projeleri Destek Programı (2022-1) tarafından desteklenerek, 10 Mayıs 2022 tarihinde OMÜ Vakfı Kolejinde “Kültür Festivali” olarak gerçekleştirildi. Çocuklara somut olmayan kültürel miraslarımızı öğretmek ve deneyimlemelerini sağlamak amacıyla ‘Kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz, yaşayarak öğreniyoruz.’ sloganıyla oluşturulan proje uygulaması okul bahçesinde 11 farklı alanda gerçekleştirildi. Bu kapsamda soyut olmayan kültürel değerler olarak ebru sanatı, Hüsn-i hat, geleneksel okçuluk, karagöz perde oyunu, mangala, üç taş, çuval yarışı, misket, halat çekme, mendil kapmaca ve köşe kapmaca oyunları yer aldı. Ayrıca türk kahvesi ve lokum ikram edildi. Projeye 240 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kültür festivali öğrenci ve öğretmenler tarafından yoğun ilgi gördü.