“Hasta Kabul Süreci ve Adli Vakalarda Psikiyatrik Yaklaşım”

Yazar: hemsirelik | Tarih: 22 Ekim 2021

“Hasta Kabul Süreci ve Adli Vakalarda Psikiyatrik Yaklaşım”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Serap GÜLEÇ KESKİN ve Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK’ın yürüttüğü Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Dersi kapsamında “Hasta Kabul Süreci ve Adli Vakalarda Psikiyatrik Yaklaşım” konusunun işlendiği derse Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Eğitim Hemşiresi Uzm. Hemşire Halil İbrahim BİLKAY konuk oldu. Bilkay; Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği dersini alan dördüncü sınıf hemşirelik öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda: Adli vakalarda psikiyatri kliniklerinde karşılaşılan durumların neler olduğu, psikiyatri hemşirelerinin adli vaka sürecini yönetebilmede nasıl etkili olabilecekleri konusunda açıklamalar yapılmıştır. Psikiyatrik zorunlu yatışlarda uygulanan prosedürler, zorunlu hasta yatışlarında psikiyatri hemşireliği yaklaşımlarına yönelik bilgiler verilmiştir. Aynı zamanda adli psikiyatri hemşirelerinin çalışma alanları ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanelerinin tanıtımı da yapılan sunumda hasta kabul sürecine de yer verilmiştir. Bilkay sunumunda Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin fiziki ortamı, hastane genel kuralları, hastalar ile yapılan aktiviteler ve hastanede psikiyatri hemşiresi olmanın nasıl olduğu konularına yönelik resimler eşliğinde örnekler vererek farkındalık sağlamıştır. Bilkay’ın konuk olduğu ders, öğrencilerin yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşmiştir.