Öğretim elemanlarımız Huzurevleri ve Özel Engelli Bakım Merkezlerinde görev yapan personellere eğitim verecek

Yazar: hemsirelik | Tarih: 26 Şubat 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları, kurumlar arası iş birliğini ve kaliteli hizmet sunumunu artırmak amacıyla Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Huzurevleri ve Özel Engelli Bakım Merkezlerinde görev yapan personellere yönelik hizmetiçi eğitim kapsamında 01.03.2021-31.05.2021 tarihleri arasında 13 farklı konuda online eğitimler gerçekleştirilecektir. Koronavirüs pandemi süreci tedbirleri dolayısıyla huzurevi ve engelli bakım merkezlerinde kalan engelli, yaşlı sakinlerin ve kuruluşta görevli personellerin en az şekilde etkilenmeleri ve psikososyal yönden desteklenmesi amacı ile eğitim konularının içeriği koronavirüs pandemi sürecine göre genişletilmiştir.

Eğitim planlaması kapsamında Samsun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin BALCI ve İl Müdür Yardımcısı Hamit GÜMÜŞ ziyaret edilmiştir. Ziyarette; Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seydi Ahmet AĞAOĞLU, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın AVCİ, Evde Hasta Bakımı Hemşireliği Anabilim Dalında görevli Arş. Gör. Alaattin ALTIN ve Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli Uzm. Fzt. Lütfi Arslan tarafından yapılacak olan online eğitimler ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.