“Bir Yaşam Dili Olarak Şiddetsiz İletişim” konferansı gerçekleşti…

Yazar: hemsirelik | Tarih: 14 Mart 2022

Psikolog Hazal Kaynar, HEM 436 Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği dersinde “Bir Yaşam Dili Olarak Şiddetsiz İletişim” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Doğum ve Kadın Hastalıkları HemşireliğiAnabilim Dalı öğretim elemanlarının düzenlediği “Bir Yaşam Dili Olarak Şiddetsiz İletişim” konferans etkinliği, 10 Mart 2022 tarihinde HEM 436 Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği dersinde Psikolog Hazal Kaynarın katılımıyla yüz yüze gerçekleşti. Moderatörlüğünü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında öğretim üyesi olan Gülay AKMAN’ın yaptığı etkinlikte, Psikolog Hazal Kaynar sunumunda, Şiddetsiz iletişim nedir? Şiddetsiz iletişim sürecinde neler oluyor? ve Şiddetsiz iletişimin hangi alanlarda hayatımıza katkısı olur? Sorularına açıklık getirdi. Sayın KAYNAR “Ahlakçı yargıların, karşılaştırma yapmanın, sorumluluğu reddetmenin, hayata yabancılaştıran iletişim becerilerinin” şiddetsiz iletişimin önündeki engeller olduğunu belirtti. Konuşmasına şiddetsiz iletişimi aşmak için değerlerimizin ve kendimizle şefkatle bağ kurmanın önemli birer çözüm yolları sunacağına vurgu yaparak devam etti. Psikolog Hazal Kaynar bir yaşam dili olarak şiddetsiz iletişimin öneminden, engellerden söz ederek öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yönelttikleri soruları yanıtladı. Konferans Psikolog Hazal Kaynar’a teşekkür edilmesinin ardından sona erdi.