"Emzirme Haftası Etkinliği" Gerçekleşti.

Yazar: hemsirelik | Tarih: 11 Ekim 2022

1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinliği kapsamında HEM 301 Doğum ve Kadın Sağlığı Hastalıkları Hemşireliği dersinde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Eğitim Hemşiresi Hatice ALAFTAN “Anne Sütünün Önemi” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Hemşirelik Bölümü Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim elemanları tarafından 11 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen etkinlik Sağlık Bilimleri Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Hatice Alaftan, sunumunda hastanede karşılaştığı emzirme deneyimlerinden ve sorunlarından bahsederek anne sütünün yararı, meme sorunları ve anne sütünün saklanma koşulları gibi konulara değindi. Sunum sonunda öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Alaftan, etkinlikten çok keyif aldığını belirtti. Yaklaşık iki saat süren sunumun sonunda öğrenciler, emzirmenin önemine ve emzirmeye ilişkin bilgi ve farkındalıklarının arttığını belirttiler. Eğitim Hemşiresi Hatice Alaftan’ın öğrencilere teşekkür konuşmasının ardından Öğr. Gör. Atife ÇETİN’in teşekkür belgesi takdimi sonrası konferans sona erdi.