Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Yüksel, Hemşirelik Bölümü’nün çevrimiçi konuğuydu

Yazar: hemsirelik | Tarih: 21 Mart 2021

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın ve Yayın Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erkan Yüksel, Evde Hasta Bakımı Hemşireliği Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında yer alan Dr. Öğr. Üye. Figen Çavuşoğlu’nun yürüttüğü Evde Sağlık Eğitimi, İletişim ve Danışmanlık İlkeleri dersine konuk oldu. Yüksel; hemşirelik lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan etkinlikte “İletişim Becerileri” konulu sunumunu yaptı. Sunum, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti.

Sayın Prof. Dr. Yüksel sunumu sırasında iletişim “5N1K’sının (neyi, kime, nerede, ne zaman, neden, nasıl) iletişimde anlamak, anlaşmak ve anlaşılmak üzerinde önemli olduğunu, bunları yönetebiliyorsak iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürebiliriz” dedi. Konuşmasına iletişim temellerinin “güler yüz, tatlı dil, anlayış, sabır, yumuşak üslup, yavaş, sakin ve anlaşılır bir anlatım, zaman ayırma, soru sorma, geri bildirim gibi unsurlarla ilişkili olduğu ile devam etti. Dersin sonunda “Sevgi eksikliğinden kaynaklanan sorunları çözmenin yolu daha çok sevmekten geçer” diyerek sunumuna damgayı vurdu.