8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “İki kadın İki Başarı Hikayesi” isimli söyleşi gerçekleşti.

Yazar: hemsirelik | Tarih: 16 Mart 2023

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği İntörn Uygulaması öğretim elemanlarının düzenlediği konferans etkinliği, 16 Mart 2023 tarihinde İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Doç.Dr. Yeliz DOĞAN MERİH ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak Program Müdürü Özen ERSOY ve 240 katılımcı ile çevrimiçi olarak gerçekleşti. Farklı alanlardaki gerçek başarı öykülerinin anlatıldığı etkinliğe öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Moderatörlüğünü Dr.Öğretim Üyesi Gülay AKMAN tarafından yaptığı etkinlikte ilk olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak Program Müdürü Özen ERSOY başarı öyküsünü paylaştı. Özen Ersoy ilk olarak çalıştığı şirketten ve mühendis olma yolundaki başarılı yaşam hikayesinden bahsetti. Sayın Ersoy, “Çalıştığım şirkette kadınlar için pozitif ayrımcılık mevcut ve genel çalışanların %15’i ve yalnızca benim ekibimdeki 65 çalışanın 40’ı kadından oluşmaktadır. Ben ve diğer kadın çalışma arkadaşlarım mühendislik alanında cam tavan gibi birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Hatta bir kadın meslektaşım “Sen burada olduğun için bir erkek mühendis çalışamıyor” şeklinde fikrini belirtmişti. Bu durum kadının toplumsal cinsiyet eşitsizliğinden nasıl etkilendiğini gösteriyor. Aslında kadın yöneticiliğin oldukça normal bir durum ama toplumda buna ilişkin yaygın bir görüş yok” şeklindeki ifadeleri ile toplumsal cinsiyet ve kadın hakkındaki görüşlerini belirtti. Diğer konuşmacı İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Doç.Dr. Yeliz DOĞAN MERİH, hedeflerini hemşirelik öğreniminin başından itibaren planladığını ve bunları gerçekleştirirken karşısına çıkan tüm zorluklarla mücadele ederek başarıya ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Hemşirelikte inovasyon alanında kurulan ilk dernek olan İnovatif Hemşirelik Derneği’nin kurucu başkanı olan Sayın Yeliz DOĞAN MERİH; gebe okulları ve keyifli doğum üniteleri gibi uygulamalarla anne dostu hastane kriterlerinin oluşturulmasına katkı sağladığını belirtmiştir. Hemşirelik öğrencilerinin kendilerine güvenmelerini ve istedikleri başarıyı elde etmek için her türlü zorlukla mücadele ederek çok çalışmalarını söyleyerek konuşmasına son verdi. İnovatif Hemşirelik Derneği Başkanı Doç.Dr. Yeliz DOĞAN MERİH ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Milli Muharip Uçak Program Müdürü Özen ERSOY’un teşekkür konuşmaları sonrası Dr.Öğretim Üyesi Gülay AKMAN’IN teşekkür belgelerini takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.