2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü Akran Yönderliği Programı Başladı

Yazar: hemsirelik | Tarih: 12 Kasım 2021

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı için de Akran yönderliği programı başlatılmıştır. Bu kapsamda birinci sınıf öğrencilerine bölümümüz tarafından düzenlenen Uyum Programı içeriğinde Akran Yönderliği programı tüm yönleriyle anlatılarak öğrenciler bilgilendirilmiş, ardından Mentör olarak görev alacak olan 3. sınıf öğrencilerine Arş. Gör. Hatice BIÇAKÇI tarafından program kapsamında mentörün rol ve sorumluluklarını içeren eğitim verilmiştir. Program kapsamında 141 birinci sınıf öğrencimize (menti) 117 üçüncü sınıf öğrencisi mentörlük yapacak olup sorumlu öğretim elemanlarının danışmanlığında eşleştirmeler yapılarak program yeni dönem için başlamıştır. Bu döneme ilişkin formlar web sayfamızda yayınlanmıştır.

Hemşirelik Bölümünde 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete başlayan Akran Yönderliği programının amacı birinci (menti) ve üçüncü (mentor) sınıf öğrencilerinin birbirleri ile iletişime geçmesini sağlayarak, birinci sınıf öğrencilerinin üniversiteye ve Hemşirelik mesleğine uyum sürecini kolaylaştırmaktır. Program kapsamında mentör öğrenciler üniversiteye, fakülteye ve samsun’a uyum, bölüm derslerinin, uygulamalarının ve işleyiş sürecinin tanıtımı, ilgili sorunların giderilmesi konularında menti öğrencilere destek olmaktadır. Uygulandığı yıldan itibaren öğrencilerimizin olumlu geri bildirimleri ile birlikte devam etmektedir. Eksik alanlar tespit edilerek program bir sonraki yıl için geliştirilmektedir.