“2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü Dış Paydaş Çalıştayı” Gerçekleştirildi

Yazar: hemsirelik | Tarih: 9 Nisan 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü tarafından “2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Hemşirelik Bölümü Dış Paydaş Çalıştayı” 8 Nisan 2021 tarihinde saat 13.00’de Prof. Dr. Özen KULAKAÇ’ın moderatörlüğünde online olarak gerçekleştirildi. Çalıştayın açılış konuşması OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat TERZİ tarafından yapıldı. Açılış konuşmasında hemşirelik mesleğinin akredite olması hususunda dış paydaşların görüşlerinin öneminden bahsetti. Çalıştaya farklı hemşirelik derneği temsilcileri (THD, HEMED, İnovatif Hemşirelik Derneği), Kamu ve Özel Hastane Hemşirelik Bakım Müdürleri, farklı meslek üyelerinden oluşan toplum temsilcileri (OMÜ Çevre Mühendisliği, Ondokuz Mayıs Lisesi ve Tıp Eğitimi AD.) katıldı. Hemşirelik programının eğitim amaçları, hemşire olarak mezun olacak öğrencilerin hangi niteliklere sahip olması gerektiği ve hemşirelik müfredat programına ilişkin katılımcıların görüşleri konuşuldu. Ayrıca Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlknur AYDIN AVCI dış paydaş çalıştaylarının periyodik aralıklarla gerçekleştirilmesini önerdi.